Covid19 en goede ventilatie. Slimme koffer meet snel te kort aan frisse lucht.

Slimme koffer meet snel te kort aan frisse lucht

Onvoldoende ventilatie heeft een relatie tot grotere kans op besmetting met COVID19. Uit diverse studies is dit gebleken. Veel kantoren en scholen hebben hun ventilatie niet goed voor elkaar. “Onwetendheid ligt hieraan dikwijls ten grondslag of het besef hoe erg dit is, is er gewoonweg niet,” vertelt Hubert Boerrigter, coördinator bij Installatie Coöperatie Nederland, “angst voor kou of tocht speelt daarbij ook nog eens parten.”

Snelle realtime ventilatiewaarden

Het bedrijf investeerde daarom in de Pelicase, een waterdichte schokbestendige kwaliteitskoffer met meetsensoren, om op locatie snel metingen te kunnen doen. Voor een bepaalde periode wordt de meetapparatuur in de betreffende ruimte(s) geplaatst. Gedurende die tijd verzamelt de Pelicase uitgebreide data over de CO2-gehaltes, vochtigheid, aantal aanwezige personen en temperatuur. Op basis van analyse van de gegenereerde informatie wordt de mate van ventilatie en daarmee de risicovorming op besmetting met COVID19 bepaald. Via een dashboard leest Installatie Coöperatie Nederland op afstand realtime deze data uit en bij overschrijding van de waarden krijgt zij en ook de aangewezen gebruiker een melding via de smartphone. Noodzakelijke maatregelen die acuut genomen moeten worden om ventilatie op een acceptabel niveau te krijgen, worden direct met de gebruiker gedeeld.

Gezondheidsvoordeel èn kostenvoordeel

“We kunnen heel snel met deze Pelicase zonder bekabeling of hoge installatiekosten metingen doen en de gebruiker heeft ook meteen inzicht in de waarden,” licht Hubert het grote voordeel toe, “het meten van CO2 is niet het moeilijkste, maar de juiste interpretatie van data is een expertise. Hoe komt het dat er zoveel CO2 in een bepaalde ruimte is? Wat betekent dat voor de gezondheid? En vooral: wat kun je er aan doen?”   Inmiddels is Installatie Coöperatie Nederland begonnen met het meten op een aantal scholen en kantoren. De eerste meetrapporten zijn klaar. “Wij verwachten dat de vraag naar metingen flink zal toenemen. Dit komt met name door de naderende winter en de algehele ondermaatse ventilatie in veel gebouwen. Bedrijven en instellingen willen weten hoe zij veilig kunnen ventileren en toch een goede klimaattemperatuur kunnen behouden,” vervolgt hij, “En niet alleen om gezondheid technische redenen is het aan te bevelen de waarden in deze gebouwen in kaart te brengen, ook kostentechnisch is het zeer interessant.”

 Werken naar een structurele veilige oplossing

Na de analyse kan Installatie Coöperatie Nederland ook hulp bieden bij een structurele oplossing. Een stappenplan dat samen met de opdrachtgever wordt gemaakt om de ventilatie structureel op het gewenste en veilige niveau te krijgen, vormt de basis. Hubert somt de eventuele vervolgstappen op: “We kunnen een ‘programma van eisen’ opstellen voor het optimaliseren van de ventilatie en het gerealiseerde hierin toetsen. De opdrachtgever wil vaak vooraf een kostenberaming van de investering zien. Deze kunnen we ook maken. Daarin helpen we graag met de aanbesteding van de gunning van de benodigde installateur. Ook kunnen we het ontwerp en de tekening van de herziene installatie leveren. Het hele traject zetten we uit in duidelijke stappen en bespreken daarbij vooraf wat de opdrachtgever zelf wil doen en wat we uit handen kunnen nemen. Service en gedegen advies staat in ieder geval altijd bij ons voorop.

Het is ook mogelijk om zelfstandig gebruik metingen te verrichten door het huren van de Pelicase. Hierdoor verschaft u zelf inzicht in hoe u installatie werkt, laagdrempelig en op een duidelijke toegankelijke manier.

Contact

Wilt u meer weten over goed ventileren en meer comfort, voldoen aan alle wettelijke eisen of gewoon onze Pelicase tijdelijk huren? Neem kan vrijblijvend contact op via telefoonnummer 085 130 1558, email info@installatiecooperatie.nl of kijk op www.installatiecooperatie.nl.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

CONTACT MET ONS OPNEMEN

Geïnteresseerden kunnen zowel telefonisch contact opnemen als ook via social media:

Contactgegevens:

Installatie Coöperatie Nederland U.A.

Brinkstraat 3 7683 BM Den Ham
Weleveldstraat 11 7651 JA Tubbergen
T: 085 130 1558
E: info@installatiecooperatie.nl