Waarom een cooperatie?

Bij Installatie Coöperatie Nederland worden we geïnspireerd door gelijkwaardigheid, realiteitszin en duurzaamheid. Niet alleen in ecologische en technische zin, maar ook sociaal en organisatorisch. Door onszelf te organiseren als werknemerscoöperatie creëren we als vanzelf gelijkwaardigheid, vertrouwen en realiteitszin onder elkaar. Waarden die in het hedendaagse bedrijfsleven juist zo vaak gemist worden. Op deze manier biedt het werknemers een groeiplatform met de eigenschappen van ondernemerschap in combinatie met de zekerheden van loondienst.

Onze missie:

Installatie technici laten excelleren door het bieden van vrijheid, veiligheid en eigen verantwoordelijkheid

Vrijheid door:

  • Zelfstandig ondernemen
  • Autonomie in je werk: eigen opdrachten organiseren
  • Gelijkwaardigheid op elk vlak van de organisatie

Veiligheid door:

  • Gezamenlijk ondernemerschap
  • Zekerheden van loondienst
  • Gezamenlijke naamsbekendheid in de markt
  • Geen papierwerk en commercie

Verantwoordelijkheid door:

  • Zorgen voor een tevreden klant
  • Bijdragen aan een gezonde en veilige leefomgeving
  • Gezamenlijk vakkennis verdiepen en verbreden
ingenieurs en installateurs

Jeroen

“Ik ben ondernemer maar dan zonder het gedoe van administratie en commercie”

Gerard

“Binnen Installatie Cooperatie Nederland kan ik bijdragen aan nieuwe unieke projecten in de installatietechniek, met de vrijheden van ondernemerschap en de zekerheden van loondienst.”

Wie

Installatie Coöperatie Nederland bestaat uit installatietechnische ontwerpers, calculatoren en adviseurs met ondernemersgeest en een passie voor installatietechniek. Alle medewerkers/leden zijn evenredig eigenaar van de coöperatie en bezitten hierin een volwaardig dienstverband. Zij leveren op hun beurt kennis en/of capaciteit bij opdrachtgevers van de coöperatie, waarbij zij maar voor één onderdeel echt dienen te zorgen.. een tevreden klant! Lees hier hoe Gerard werken ervaart bij Installatie Cooperatie Nederland.

Hoe

Installatie Coöperatie Nederland werkt op basis van een werknemerscoöperatie. Dit is een rechtsvorm waarbij de werknemers ook eigenaar zijn van het bedrijf. De werknemers zijn techneuten met een passie voor installatietechniek, en één coöperatiecoördinator welke zorgt voor voldoende opdrachten, facturatie en administratie.

We hebben dus geen managers of bazen, onze missie is de baas! Wij geloven namelijk dat als je mensen eigenaar maakt van hun passie, zijn zichzelf beter zullen managen dan wie dan ook zou kunnen. De motivatie, de verantwoordelijkheid en het plezier komt dan namelijk uit henzelf!

Hieronder kun je schematisch zien hoe Installatie Coöperatie Nederland werkt: Klik op de afbeelding om het te vergroten.