Interview

Foto gt

Gerard

“Binnen Installatie Cooperatie Nederland kan ik bijdragen aan nieuwe unieke projecten in de installatietechniek, met de vrijheden van ondernemerschap en de zekerheden van loondienst.”

Ik ben Gerard Trip, een en ervaren installatietechnicus werktuigbouwkundige installaties.
Begonnen in de ontwikkeling van CV-ketels en daarna mijn horizon verbreed van CV-ketels naar verwarming en warm-water bereiding, en inmiddels actief in het hele spectrum van gebouwgebonden Wtb- installaties.

De eerste jaren vooral de installaties ontworpen en begeleid in appartementencomplexen, scholen, kleine utiliteit en na verloopt van tijd dit uitgebreid met industrie en gezondheidszorg.

Vanuit de werkvoorbereiding en projectleiding heb ik me steeds meer toegelegd op de engineering van de werktuigbouwkundige installaties, waarbij ik ook steeds vaker een adviserende rol kreeg daar aanbestedingen of inschrijvingen in de loop van de jaren steeds specifieker zijn geworden.

Zo rond mijn vijftigste begon het te kriebelen om een nieuwe stap te maken. Deze nieuwe uitdaging heb ik gevonden bij de Installatie Coöperatie Nederland.

Binnen dit samenwerkingsverband kan ik zelfstandig mijn eigen weg volgen in de installatietechniek maar toch ook samen deze route lopen met collega’s met eenzelfde beeld van die route. Zo versterken we elkaar waar nodig en laten we elkaar vrij waar mogelijk.

De afgelopen jaren heb ik al aan diverse buitengewoon uitdagende projecten mogen werken waaronder de bouw van laboratoria, en ruimtes voor de nucleaire geneeskunde, industrie en cleanrooms. Hierbij speelt duurzaamheid een steeds belangrijkere rol door gebruik te maken van onder andere warmtepompen, warmteterugwinning, energiezuinige componenten en intelligente regeltechniek.