Renovatie en verduurzaming Macandra Flat Enschede

Kenmerken: Renovatie, installatie-advies, voorontwerp, engineering, klimaatinstallaties, warmtepompen, scenario’s duurzaamheid, TCO, CO2

Situatie en vraag:

Door een grote vastgoedbeheerder uit Duitsland zijn we gevraagd de Macandraflat in de Gemeente Enschede te verduurzamen naar 277 woonstudio’s. De start van het traject is begonnen bij de bouwaanvraag en het uitwerken van verschillende duurzaamheidsscenario’s aangaande werktuigkundige installaties. Aansluitend hebben we het complete E en W renovatie ontwerp voor onze rekening genomen, de modellering en het begeleiden van de uitvraag op basis van Stabu-bestek systematiek. Hierna volgt realisatie in 3 fases, over een tijdsbestek van 2 jaar, waarbij continue delen van de flat bewoont zullen blijven.

Werkzaamheden/oplossing verduurzaming:

Na het uitwerken van 5 verschillende duurzaamheid scenario’s zijn deze vergeleken op het gebied van investering, energielasten, CO2 uitstoot en een TCO over 30 jaar. Er is gekozen voor twee Lucht-water warmtepompen hybride uitgevoerd, aangesloten op de bestaande warmte centrale. De warmtepompen zullen omkeerbaar worden waardoor ze inzetbaar zijn voor de verwarming en koeling. Op het dak worden daar waar mogelijk zonnepanelen aangebracht. Het gehele gebouw wordt voorzien van een nieuwe schil als mede nieuwe wanden en vliesgevel. De zon belaste gevels worden voorzien van zonwering.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

CONTACT MET ONS OPNEMEN

Geïnteresseerden kunnen zowel telefonisch contact opnemen als ook via social media:

Contactgegevens:

Installatie Coöperatie Nederland U.A.

Brinkstraat 3 7683 BM Den Ham
Weleveldstraat 11 7651 JA Tubbergen
T: 085 130 1558
E: info@installatiecooperatie.nl