“Schaarste oplossen door samenwerken. Want samenwerken is delen, en delen is vermenigvuldigen”

“Er staat ons nogal wat te wachten in de installatiemarkt,” weet Hubert Boerrigter, mede-eigenaar en oprichter van Installatie Coöperatie Nederland, te vertellen. “Kijk alleen maar eens naar de eisen rondom BENG. Die zijn lang nog niet bij eenieder bekend. Tel daarbij op de schaarste op de woningbouwmarkt, de eisen met betrekking tot verduurzaming en schaarste aan goede installatietechnici en je weet dat je de komende jaren een uitdaging hebt.  We kunnen een deel van de schaarste oplossen door beter samenwerken. Want samenwerken is delen, en delen is vermenigvuldigen”.

Samenwerken is het sleutelwoord volgens Hubert Boerrigter. Dat besef is het DNA en de drijfveer binnen Installatie Coöperatie Nederland. “We zijn een verbindende schakel tussen zowel de installateurs, onze techneuten en opdrachtgevers. Meedenken, ook buiten de kaders van je eigen vakgebied, en respect voor elkaar. Het klinkt zo simpel, maar in de basis is dat het waar het bij ons om draait en brengt het echte werkplezier. Door samen te werken in een collectief borgen we niet alleen de onderlinge continuïteit maar kunnen we onze klant van A tot Z op een onafhankelijke manier helpen met advies, ontwerp en bouwbegeleiding. En dat alles met één aanspreekpunt.”

“Onze manier van (samen)werken levert niet alleen voor onze klanten, maar ook voor onze medewerkers extra toegevoegde waarde. Zij willen zelf bepalen wat ze doen en tegen welk tarief,  maar zoeken ook de zekerheid van continuïteit. Wij bieden die garantie van werk door mooie opdrachten en regelen alle rompslomp als bijvoorbeeld administratie erom heen,” legt Hubert de voordelen uit. Dat ervaart ook Gerard Trip (51). De engineer is sinds 2018 aangesloten als lid bij de coöperatie. “Ik ben jarenlang in loondienst geweest en wilde zelfstandig verder, maar niet als ZZP-er. Ik had minder oren naar het voeren van acquisitie of de administratie. Het concept van Installatie Coöperatie Nederland sprak me aan. Centraal wordt er gezorgd voor de coördinatie en administratie. Maandelijks hebben we overleg met alle partners en in de tussentijd help je je (eigen) opdrachtgevers zo goed mogelijk op je eigen vakgebied. Ik ben nu voor een wat langer project ingepland maar loop ik tegen bepaalde zaken aan dan is het snel gepiept om collega’s erbij te betrekken. Dat is heel anders dan wanneer je ZZP-er bent. Je kunt je kennis delen, hebt sociale binding met anderen en tevens ben je op jezelf aangewezen. Dat is een mooie combi.”

 

Ook bij het aangaan van grotere projecten zoeken ze vaak de samenwerking.

‘Het klinkt cliché, maar net als binnen alle soorten relaties geldt hier ook: geven en nemen. Dat is ook ons succes geweest binnen bijvoorbeeld de pilot om de ruimtes bij de Johan Cruijff ArenA coronaproof te krijgen. Zonder de nauwe samenwerking met drie andere partijen was dat niet mogelijk geweest. Wij hebben verstand van luchtkwaliteit en ventilatie, maar zonder gerenommeerde partijen op bijvoorbeeld het gebied van data-analyse of UVC-verlichting kun je niets,” vertelt Hubert verder.

Installatie Coöperatie Nederland is nu betrokken bij de metamorfose die de verouderde woontorens Macandra in Enschede ondergaan. “De opdrachtgever koos voor een laagdrempelige insteek. Voor het installatieontwerp en het beschrijven van het bestek putten wij in eerste instantie uit onze eigen pool aan leden. Voor specifieke zaken zoals brandbeveiliging of exploitatie-scenario’s namen we andere partijen in de arm zodat we onze opdrachtgever alles kunnen aanbieden.  Dit doen we dan bijvoorbeeld met ZZP-ers waarmee we langdurige relaties hebben en die ons kunnen helpen met zowel kennis als capaciteit.”

“Samenwerken blijft natuurlijk mensenwerk en dat kan af en toe uitdagingen met zich meebrengen,” geeft Hubert toe. “Onze bedrijfsstructuur waarbij de medewerkers mede-eigenaar zijn, betekent dat we extra goed naar elkaar moeten luisteren en ook af en toe concessies moeten doen.

Installatie Coöperatie Nederland komt graag in contact met zowel nieuwe collega’s als zzp’ers in de installatietechniek. Wie meer wil weten over de mogelijkheden om zich aansluiten als lid of partner kan vrijblijvend contact zoeken via telefoonnummer 085 130 1558 of per email naar info@installatiecooperatie.nl

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

CONTACT MET ONS OPNEMEN

Geïnteresseerden kunnen zowel telefonisch contact opnemen als ook via social media:

Contactgegevens:

Installatie Coöperatie Nederland U.A.

Brinkstraat 3 7683 BM Den Ham
Weleveldstraat 11 7651 JA Tubbergen
T: 085 130 1558
E: info@installatiecooperatie.nl