Unilever Global Foods Innovation Centre

engineering, werkvoorbereiding, modellering voor Unilever

Over dit project

Het Unilever Global Foods Innovation Centre is een opvallend circulair en slim centrum  op de campus van de Universiteit van Wageningen. Het gebouw bestaat uit een Pilot Plant, een Food & Customer Experience en twee verdiepingen met kantoren en laboratoria. In de Pilot Plant, een soort mini-fabriek, vindt de proefproductie van nieuwe producten in middelgrote volumes plaats. Deze Pilot Plant is verbonden met de Food & Customer Experience, waar in diverse testkeukens dagelijks geëxperimenteerd wordt met ingrediënten voor de ontwikkeling van nieuwe producten. Medewerkers, experts, studenten en consumenten kunnen hier of in de concept store kennismaken met deze innovaties en hun bevindingen delen.
Voor de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties is een innovatieve installatieconcept bedacht met technieken die nog niet veel worden toegepast waaronder slimme klimaatplafonds en luchtverversing door middel van ionisatie van de inblaaslucht. Ook worden thermografische sensoren geplaatst waarmee intelligente sturingen binnen het Gebouw Beheer Systeem mogelijk zijn. De werknemers kunnen vervolgens het binnenklimaat per ruimte regelen.”. Onder het gehele pand wordt een parkeergarage geplaatst die moet gaan voldoen aan het ‘ESPA-Gold-keurmerk’. Voldoende verlichting en veiligheid zijn hierin leidend.

Installatie Cooperatie Nederland heeft met meerdere mensen aan dit project gewerkt en hierbij delen van de (lead) engineering,  werkvoorbereiding en modellering op zich genomen.

Kenmerken project

  • Adres: Bronland, Wageningen
  • Functie: Kantoren en laboratoria
  • Gebruiker: Unilever
  • Vloeroppervlakte (bvo): 40.850m²
  • Certificering: Breeam outstanding

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

CONTACT MET ONS OPNEMEN

Geïnteresseerden kunnen zowel telefonisch contact opnemen als ook via social media:

Contactgegevens:

Installatie Coöperatie Nederland U.A.

Brinkstraat 3 7683 BM Den Ham
Weleveldstraat 11 7651 JA Tubbergen
T: 085 130 1558
E: info@installatiecooperatie.nl