Ventilatie problemen opsporen? Huur onze Pelicase!

Slechte luchtkwaliteit in gebouwen snel op te sporen met de Pelicase

Onderzoek wijst uit dat slechts 25% van de luchtventilatie in schoolgebouwen op orde is. Een schrikbarend laag percentage als je het de experts van Installatie Coöperatie Nederland vraagt. Dit zal in veel andere gebouwen niet beter zijn. Voor het uitbreken van de coronapandemie zorgde slechte ventilatie voor ziekte en uitval en sinds COVID19 is dat volgens diverse deskundigen alleen maar toegenomen. Goed ventileren is daarom sinds deze zomer toegevoegd aan het rijtje basismaatregelen om virussen tegen te gaan. Een te hoge luchtvochtigheid maar ook te droge lucht is niet goed voor de gezondheid en kan meerdere klachten veroorzaken. Provisorische maatregelen die alleen lucht verplaatsen of afzuiging waarbij geen toevoer van verse lucht is, bieden geen soelaas. Alleen denken dat je ventilatiesysteem op orde is, is onvoldoende. “Denk je het goed voor elkaar te hebben, dan kunnen virusdeeltjes nog altijd vrij spel hebben als je niet in kaart hebt wat de status van de ventilatie in een gebouw in diverse situaties is,” vertelt Jeroen Bolks van Installatie Coöperatie Nederland.

Zelf eenvoudig data verzamelen en aflezen

Installatie Cooperatie Nederland beschikt over een schokbestendige meetkoffer(Pelicase) met sensoren, die het bedrijf sinds vorig jaar mèt succes inzet om op locatie snel metingen te kunnen doen. De koffer verzamelt gedurende een bepaalde periode uitgebreide data over de CO2-gehaltes, vochtigheid en temperatuur in de betreffende ruimtes. Deze is eenvoudig te bedienen en uit te lezen waardoor opdrachtgevers zoals vastgoedeigenaren of installateurs de meetkoffer nu ook zelfstandig kunnen huren. De daarop benodigde acties kunnen dan zelf opgesteld worden of in samenspraak met één van de experts van Installatie Coöperatie Nederland.  “De data is eenvoudig af te lezen door middel van een aantal grafieken in de tijd. Dit gaf ons snel een overzichtelijk beeld van de invloeden van veranderende omgevingsfactoren zoals ramen of deuren open in relatie tot het aantal aanwezige mensen,” zegt Angelien Peters van Basisschool de Vlinder die de Pelicase inzette om de luchtkwaliteit in het gebouw te meten. Met de naderende winter is het belangrijk ondermaatse ventilatie in gebouwen aan te pakken. Niet alleen vanwege de gezondheid van de mensen die erin verblijven, maar ook voor het gebouw zelf. Slechte ventilatie kan vochtplekken en schimmelvorming met zich meebrengen. Ook het energieverbruik hangt in sterke mate samen met de ventilatie.

                                       

                    Pelicase met sensoren                                                                                                     Sensor is eenvoudig her en der te plaatsen

Subsidie voor ventilatieverbetering

Indien gewenst kan Installatie Coöperatie Nederland ook de data verzamelen, analyseren en hulp bieden bij een structurele oplossing. Een stappenplan dat samen met de opdrachtgever wordt gemaakt om de ventilatie structureel op het gewenste en veilige niveau te krijgen vormt hierbij de basis. En indien gewenst kan een kostenraming van de investering worden gemaakt. Deze kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden voor het aanvragen van subsidies voor ventilatieverbetering. Service en gedegen advies staat in ieder geval altijd voorop op een duidelijke toegankelijke manier.

Zie voor meer info www.installatiecooperatie.nl of mail naar info@installatiecooperatie.nl

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

CONTACT MET ONS OPNEMEN

Geïnteresseerden kunnen zowel telefonisch contact opnemen als ook via social media:

Contactgegevens:

Installatie Coöperatie Nederland U.A.

Brinkstraat 3 7683 BM Den Ham
Weleveldstraat 11 7651 JA Tubbergen
T: 085 130 1558
E: info@installatiecooperatie.nl